vallahi benim kebaplarin yaninda restaurantlarda vazgecilmezimdi, sonradan bunu evde hazirlamaya basladim ve disardakilerle arasinda bir fark goremedim. tabii ki daha temizligini bilmemizin disinda buda buyuk bi fark sayilir sanirim, evde yemeklerin yaninda bu tur mezeler cikartmayi ve yemegi cok sevfigimizden dolayi bircok yemekte kullanilabilecek bir tarif oldugunu dusunuyorum.
MALZEMELER:
- 2 kilo domates
- ½ kilo salatalik
- 350-400 gr sivri biber
- ½ demet maydanoz
- 2 adet kuru sogan
- Yeterince domates ve biber salcasi
- Tuz, pul kirmizibiber,toz seker, siviyag
HAZIRLANISI:
- Domateslerin, salataliklarin ve soganlarin kabuklarini soyup hazirlayalim.
- Sivri biberleri ise uzunlamasina keserek cekirdeklerini temizleyelim.
- Hazirladigimiz butun sebze ve yikadigimz maydanozu robottan gecirerek kiyalim.
- Delikli bir suzgecten arasira karistirarak butun suyunun suzulmesini saglayalim.
- Suyu suzulen sebzeleri yeterince tuz, toz seker, pulbiber, zeytinyagi, domates ve biber salcasi ile iyice karistirarak servis tabagimiza alalim.
- Arzu ederseniz icerisine 1 subardagi bicakla kiyilmis ceviz ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun..
Yorumlar