MALZEMELER:
- 1 kilo taze veya kuru ic bakla
- 5 adet buyuk boy kuru sogan
- 1 demet dereotu
- 1 su bardagi siviyag
- 1 tatli kasigi toz seker
- Yeterince tuz
HAZIRLANISI:
- İnce ince kiydigimiz kuru soganlari siviyag da pembelestirdikten sonra en az 2 saat onceden islattigimiz baklayida tencereye alip 3-4 dakika daha kavuralim.
- Yeterince tuz,tozseker ve uzerini uc parmak cikacak kadar suyu ilave edip agzi kapali olarak pismeye birakalim.
- Piserken arasira karistirarak tencerenin dibinin tutmamasina dikkat edelim, ihtiyac olursa az az su ekleyelim.
- İyice pisen baklalari ezelim ve pure kivamina getirelim. İnce kiydigimiz dereotlarini da ilave ederek eger sulu ise agzi acik olarak suyunu cektirene kadar pisirelim.
- Servis tabagina alalim ve dereotuyla servis edelim.
NOT: baklaniz kabuklu ise 6-7 saat onceden islatip kabuklarini soyduktan sonra pisirelim.
Afiyet Olsun..
Yorumlar