Ana içeriğe atla

Fava

MALZEMELER:

  • 1 kilo taze veya kuru ic bakla
  • 5 adet buyuk boy kuru sogan
  • 1 demet dereotu
  • 1 su bardagi siviyag
  • 1 tatli kasigi toz seker
  • Yeterince tuz

HAZIRLANISI:

  • İnce ince kiydigimiz kuru soganlari siviyag da pembelestirdikten sonra en az 2 saat onceden islattigimiz baklayida tencereye alip 3-4 dakika daha kavuralim.
  • Yeterince tuz,tozseker ve uzerini uc parmak cikacak kadar suyu ilave edip agzi kapali olarak pismeye birakalim.
  • Piserken arasira karistirarak tencerenin dibinin tutmamasina dikkat edelim, ihtiyac olursa az az su ekleyelim.
  • İyice pisen baklalari ezelim ve pure kivamina getirelim. İnce kiydigimiz dereotlarini da ilave ederek eger sulu ise agzi acik olarak suyunu cektirene kadar pisirelim.
  • Servis tabagina alalim ve dereotuyla servis edelim.

NOT: baklaniz kabuklu ise 6-7 saat onceden islatip kabuklarini soyduktan sonra pisirelim.

Afiyet Olsun..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ KOKULUTAŞ ÇERÇEVE ETKİNLİĞİMİZ.... MİNİK USTALARLA GEÇİRİLEN BİR GÜN ÇOK EĞLENCELİ VE BAŞARILI..
KOKULUTAŞ BEBEK DOĞUM HEDİYELİKLERİMİZ.
KOKULUTAŞ, BEBEK ODALARI ŞENLENSİN.