Ana içeriğe atla

Acma




Tadina doyamadan yedigim enfes tatta bir acma. Gunlerce aramistim bu pogacayi yapmadan once bir suru tarifleri birlestirdim bir turlu istedigim kivami tutturamiyordum sabahin korunde kalkar kahvaltiya yetistirirdim ama hep yagli hep yagli:) ama bu tarifle yaptiktan sonra artik favori acma tarifim oldu ,iste tarifi buyrun, afiyet olsun.
Cesitli resimlerini ekleyecegim ilerleyen zamanlarda.


MALZEMELER:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 yumurta
  • 50 gr. erimiş margarin ya da tereyağı (ben margarin kullandım)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tutam tuz
  • Üzeri için 2 yumurtanın sarısı ve çörekotu, isterseniz susam.

HAZIRLANISI:

  • Un, instant maya, tuz ve toz şekeri karıştırıp ortasını havuz gibi açın.
  • 1 yumurta, erimiş margarin ve sütü ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamur çok kolay toparlanıyor, elinize yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun. (ekleme yapabilirsiniz)
  • Hamurun üzerini örtüp ılık bir yerde 1 saat mayalandırın.
  • Hamuru tekrar hafifçe yoğurduktan sonra 9 eşit parçaya bölün.
  • Her parçayı ne ince ne kalın olacak şekilde rulo haline getirin.
  • Ruloları üçer üçer kullanıp saç örgüsü şeklinde örün.
  • 3 adet örgünüz olacak. Orgülere halka şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin ve 30 dakika bu şekilde biraz daha mayalandırın.
  • Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
  • 30 dakika sonra açmaların üzerine bol yumurta sarısı sürüp çörekotu serperek fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOKULUTAŞ BEBEK DOĞUM HEDİYELİKLERİMİZ.