Ana içeriğe atla

Carsaf Boregi



Bu boregin hamuru citirimsi ve guzel oluyor, yufkamsi bir hamur oluyor. Genel olarak ta ispanakla yapiliyor ici ama burda ispanak olmadigi icin ben kiymali yaptim , ispanakli yapmak isterseniz eger, ispanakli borek icinden hazirlayabilirsiniz.
Buralarda boregin cok ozlemini cekiyordum dedigim gibi buralarda yufka olmamasi nedeni ile, mayali borek tariflerinde de mayali hamur genelde yumusak ve pogaca tarzinda oldugu icin onlarda beni kesmiyordu ama sanirim sonunda buldum, neyse hadi tarife gecelim :)

MALZEMELER:

  • 1 kilo un
  • Yeterli miktarda tuz
  • Su
  • Ceyrek cay bardagi kadar siviyag

UZERI ICIN:

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kasigi yogurt

IC MALZEMESI:

  • 300 gr. kiyma
  • 2 adet iri iri degilse 3 adet sogan
  • 1 adet sivri biber yada carliston
  • maydanoz
  • tuz
  • karabiber
  • patates ( ben bu sefer ahrcin icine patateste koydum onlari da beraber kavurdum )

HAZIRLANISI:

  • Hamur malzemelerimizin suyunu yavas yavas ilave ederek yumusak kivamda bir hamur hazirliyoruz ve dinlenmeye birakiyoruz.
  • Hamurumuz dinlenirken, ic malzememizi hazirliyoruz, sogani yagda kavurmaya basliyoruz, ardindan biberlerini ekliyoruz, daha sonrasinda rendelenmis patatesleri de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz, kiymasini da ekleyip kavurduktan sonra, baharatlarini ve maydanozunu ekleyip ocaktan aliyoruz, kavurma islemini malzemeler iyice olene kadar yapin.
  • Hamurumuzdan limon buyuklugunde topaklar yapiyoruz, her bir hamuru siviyagla yaglayarak tabak buyuklugunde aciyoruz, bundan sonraki buyutme islemi normalde carsaf uzerinde yapiliyor ama ben tezgahta yaptim.
  • Tabak buyuklugunde actigimiz hamurlari elimizle (carsaf yada tezgah uzerinde) yavas yavas ceke ceke tepsimiz boyutunda uzatiyoruz, cok elastik bir hamur hemen inceliyor ve tabii yirtilmalarda olabiliyor :) acilan hamurun icine ic malzemesinden serpiyoruz ve rulo seklinde sariyoruz ( carsafta yapiyorsaniz iki kisi karsilikli carsafi kaldirmaya baslarsa hamur rulo oluyor) daha sonrasindada tepsimize resimdeki gibi doluyoruz.
  • Her hamura ayni islemi yapip tepsideki hamurun bitis yerinden digerini baslata baslata sararak hamurlarimizi bitiriyoruz.
  • Uzerine yumurta- yogurt karisimindan bol bol surerek isitilmis firinda kizarana kadar pisiriyoruz.
  • Sonrada afiyetle yiyoruz :) ben kahvalti ya yapmistim ama normalde ayranla super olur diye tahmin ediyorum ;)

Yorumlar

sihirlirloklava dedi ki…
canım pek iştahlı anlatmışsın....eline sağlık...harikaymış tarifin.bu arada ben de seni merak ediyordum.sana da geçmişler olsun canım...iyi oldu geldiğin...sevgiler...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ KOKULUTAŞ ÇERÇEVE ETKİNLİĞİMİZ.... MİNİK USTALARLA GEÇİRİLEN BİR GÜN ÇOK EĞLENCELİ VE BAŞARILI..
KOKULUTAŞ BEBEK DOĞUM HEDİYELİKLERİMİZ.
KOKULUTAŞ, BEBEK ODALARI ŞENLENSİN.