Sinop yoresine ait olarak bilinen pogaca gibi bir borek, ben bunu ilk kez kayinvalidem de yedim hakkini vereyimki harika yapiyor bir Sinoplu olarak, yumusacik ve cok lezzetli oluyor ve inanin ki oldukca da bereketli, doyurucu, insallah sizlerde begenirsiniz, simdiden afiyet olsun.
MALZEMELER:
- 7 su bardagi un
- 2 paket instant maya (11gr*2 adet kuru maya)
- 2 cay kasigi tuz
- 1 su bardagi ilik su
- 1 su bardagi yogurt
- 1 su bardagi siviyag
CEVIZLI UZUMLU IC HARCI ICIN:
- 1 su bardagi tozseker
- Yarim su bardagi kuru cekirdeksiz uzum
- 1 su bardagi ince cekilmis ceviz ici
- 1 yemek kasigi toz tarcin
- 1 adet yumurtanin sarisi
KIYMALI IC HARCI ICIN:
- 250 gr. Kiyma (bol kiymali isterseniz kiyma miktarini siz belirleyebilirsiniz)
- 2 adet iri kuru sogan
- Sivi yag
- Karabiber, kirmizi biber, yeterince tuz
HAZIRLANISI:
- Un u derin bir kaba alalim, 2 adet kuru mayayi ve tuzunu da ilave edip elimizle karistiriyoruz. Uzerine sirasiyla ilik su, yogurt ve siviyag ilave edip yoguruyoruz. Hamurumuz kulak memesi kivaminda olacaktir. (un ilavesi yapabilirsiniz) hamuru toparlayip uzerine nemli bez orterek oda sicakliginda 25-30 dakika kadar dinlendiriyoruz.
- Bu esnada ic harclarindan istedigimizi hazirliyoruz, cevizli uzum hazirlanisi, yumurta sarisi haric tum malzemeler karistirilir.
- Kiymali harc icin ise yagda soganlar kavrulur icerisine kiyma eklenir kavrulur, tuz karabiber ve pulbiber eklenerek islem sonlanir.
- Dinlenen hamurumuzdan portakal buyuklugunde parcalar kopartilir ve hafif unlu tezgah uzerinde 25-30 cm genisliginde acilir, icerisine bir miktar harctan konulur ve rulo seklinde sarilir, yaglanmis tepsiye “U” harfi seklinde sirayla dizilmeye baslanir, tum hamur parcalarina ayni islemler uygulandiktan sonra tepsideki hamurlarin hafifce uzerine bastirilarak buyutulur. Uzerine yumurta sarisi da surulerek 175 derece firinda uzerleri kizarana kadar pisirilir.
Afiyet Olsun..
Yorumlar