itiraf etmeliyim ki humusu onceki yillarda duymamistim suan sudan da bulundugum icin ve burda gittigim bircok yerde yemeye basladigim ve hayrani oldugum bir yemek ozellikle disarda bulundugumuz zamanlarda ilk istedigimiz meze bu oldu tadi herkesin begenisini toplamayabilir belki ama damak tadina uyanlarin severek yiyecegi bir tarif.
MALZEMELER:
- 2 su bardagi nohut
- 1 su bardagi tahin
- 6 dis sarimsak
- ½ su bardagi siviyag
- 1 tatli kasigi kimyon
- Yeterince limon suyu ve tuz
- 1 tatli kasigi sumak
- 1 tatli kasigi pulbiber
HAZIRLANISI:
- 8-10 saat oneden islattigimiz nohutlarin suyunu degistirip haslayalim. Haslanirken uzerindeki kopukleri alalim.
- Nohutlari normalden fazla haslayarak iki avucumuz arasinda ovalayarak kabuklarini soyalim.
- Kabuklarini soydugumuz nohut ve sarimsaklari iyice ezelim.
- Siviyag, tahin,1 bardak haslanmis nohut suyunu, limon suyunu, kimyonunu ve yeterince tuzu nohutlara katip iyice karistiralim, ihtiyaca gore nohutu hasladigimiz sudan daha katarak pure haline getirelim.
- Servis tabagina alip uzerine zeytinyagi ve biraz bolcana nane ekleyerek servis edelim, arzu edenler yagda kizdirilmis pul biber, sumak ve maydanoz ile suslereyerek de servis yapabilirler.
Afiyet Olsun..
Yorumlar