Ana içeriğe atla

Kazandibi

Yapimi tavuk gogsu yapimiyla ayni bir tarif aslinda tek farki kazandibini bilindigi gibi ocakta yakiyoruz, yakiyoruz ama muthiste bir tadi oluyor yani:)

MALZEMELER:

  • 1 adet tavuk gogsu
  • 1 corba kasigi limon suyu
  • 7 su bardagi sut
  • Yarim cay kasigi tuz
  • 1.5 su bardagi toz seker
  • 2’ser corba kasigi un ve nisasta
  • 1 corba kasigi pirinc unu
  • 1 kepce su

HAZIRLANISI:

  • Tavuk gogsunu ikiye bolerek kapagi acik sekilde hasliyoruz, haslama suyuna 1 corba kasigi limon suyu ilave ediyoruz. Gogus etleri ilindiktan sonra bir tanesini suyun icinde birakarak digerini alip didiyoruz (iyice liflerine ayrilacak) soguk suya atiyoruz ve kokusu cikana kadar suyun icinde ovaliyoruz, diger gogus etine de ayni islemi uyguluyoruz, sularini sikarak kenara aliyoruz.
  • Tencereye sut, tuz, sekeri koyup karistiriyoruz kaynamaya birakiyoruz, un, nisasta ve pirinc ununu bir kaseye koyarak uzerine 1 kepce su ve kaynayan sutten 1 kepce ekleyip ciriyoruz ve yavas yavas kaynayan sute ekliyoruz. 5 dakika kadar daha pisirip etleri ekliyoruz ve catalla karistiriyoruz. 10 dakika daha koyu kivama gelene kadar ocakta tutuyoruz. Ocaktan indirdikten sonra 5 dakika kadar cirptiktan sonra yayvan tepsiye dokup (tepsimizin altina bir miktar toz seker koyarsak yakmasini kolaylastiririz) ocak ustune aliyoruz her yanini cevirerek altini yakiyoruz. Buzdolabinda iyice soguyana kadar (1 gece bile bekleyebilir) beklettikten sonra kare kesip yanik kismi uste geleeck sekilde cevirerek servis ediyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ KOKULUTAŞ ÇERÇEVE ETKİNLİĞİMİZ.... MİNİK USTALARLA GEÇİRİLEN BİR GÜN ÇOK EĞLENCELİ VE BAŞARILI..
KOKULUTAŞ BEBEK DOĞUM HEDİYELİKLERİMİZ.
KOKULUTAŞ, BEBEK ODALARI ŞENLENSİN.