MALZEMELER:
- 4-5 adet patlıcan
- 4-5 adet biber
- 2 orta boy domates
- 300 gr kıyma
- 1 adet soğan
UZERI ICIN:
- 2-3 diş sarımsak (arzuya gore)
- yoğurt
HAZIRLANISI:
- Patlıcanlar catalla birkac yerinden delinir ve biberlerle birlikte ister firinda isterseniz de ocakta közlenir. Kozlenme islemi bitince soyulur ve kucuk kucuk dogranir.
- 2 yemek kaşıgi zeytinyağında soğan ile kıyma kavrulur. soyulup küçük küçük doğranmış patlıcan ve biberler tavaya eklenir. biraz pişirildikten sonra küp doğranmış domatesler ilave edilerek pişirilir. servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Arzuya gore en son kızdırılmış yaga kirmizi eklenerek servise edilebilir.
Yorumlar