Ana içeriğe atla

Patlican Kebabi


Sevgili dizim Canim Ailem de gore gore canim cekiyordu :) gecenlerde hatay li bir arkadasimiz da yapim size dedi hep beraber yaptik yedik cokta guzel olmustu ellerine saglik valla:)

MALZEMELER:

  • Yarim kilo kiyma
  • 5-6 adet iri patlican
  • Bayat ekmek
  • Yarim demet maydanoz
  • tuz, karabiber, kirmizibiber ve koftelik baharatlar (sizler nasil seviyorsaniz)
  • 1-2 yemek kasigi salca

HAZIRLANISI:

  • Patlicanlari alacali soyduktan sonra cok ince olmamak sarti ile yuvarlak yuvarlak kesiyoruz ve tuzlu suda beklemeye birakiyoruz.
  • Ardindan kiymamizi koftelik olarak yogurup hazirliyoruz, koftemizi de bir sure dinlenmeye birakiyoruz.
  • Firin tepsimize, yada yuvarlak tepsiniz varsa ona yuvarlak sekilde doseyecegiz, patlicanlarin suyunu suzup aliyoruz ve bir patlican bir patlican boyutunda yuvarlak koftemizden olmak sarti ile malzememiz bitine kadar bu sirayla tepsimize diziyoruz, uzerine 1 su bardagi kadar su da ( suyu cok olmamali) salcayi eritip dokuyoruz, dilimledigimiz domates ve biberleride tepsimize yerlestirdikten sonra isitilmis firinimizda 40 dakika kadar pisiriyoruz, patlicanlarin pismesinden anlayabiliriz kivamini.
  • Yaninda da pilav cok guzel gidiyor bilginize:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ KOKULUTAŞ ÇERÇEVE ETKİNLİĞİMİZ.... MİNİK USTALARLA GEÇİRİLEN BİR GÜN ÇOK EĞLENCELİ VE BAŞARILI..
KOKULUTAŞ BEBEK DOĞUM HEDİYELİKLERİMİZ.
KOKULUTAŞ, BEBEK ODALARI ŞENLENSİN.