Bircok kisinin ve elbetteki benim de severek yedigim hafif bir tatli bu tarif gercek tavuk gogsuyle yapilani ne yalan soyleyeyim yalancisida oldukca guzel oluyor:) bununla ugrasmak istemeyenler icin digerinin de tarifi gelecek, simdiden afiyet olsun herkese..
MALZEMELER:
- 1 adet tavuk gogsu
- 1 corba kasigi limon suyu
- 7 su bardagi sut
- Yarim cay kasigi tuz
- 1.5 su bardagi toz seker
- 2’ser corba kasigi un ve nisasta
- 1 corba kasigi pirinc unu
- Tarcin
HAZIRLANISI:
- Tavuk gogsunu ikiye bolerek kapagi acik sekilde hasliyoruz, haslama suyuna 1 corba kasigi limon suyu ilave ediyoruz. Gogus etleri ilindiktan sonra bir tanesini suyun icinde birakarak digerini alip didiyoruz (iyice liflerine ayrilacak) soguk suya atiyoruz ve kokusu cikana kadar suyun icinde ovaliyoruz, diger gogus etine de ayni islemi uyguluyoruz, sularini sikarak kenara aliyoruz.
- Tencereye sut, tuz, sekeri koyup karistiriyoruz kaynamaya birakiyoruz, un, nisasta ve pirinc ununu bir kaseye koyarak uzerine 1 kepce su ve kaynayan sutten 1 kepce ekleyip ciriyoruz ve yavas yavas kaynayan sute ekliyoruz. 5 dakika kadar daha pisirip etleri ekliyoruz ve catalla karistiriyoruz. 10 dakika daha koyu kivama gelene kadar ocakta tutuyoruz. Ocaktan indirdikten sonra 5 dakika kadar cirptiktan sonra islattigimiz servis tabagimiza dokuyoruz. Buzdolabinda iyice soguyana kadar (1 gece bile bekleyebilir) beklettikten sonra dilimleyerek spatulayla katlayip tarcinla susleyip servis edebiliriz.
Yorumlar