Tabii ki de hepimizin bildigi gibi bu guzel tatli tiramisu uzerine cok tartismalar yorumlar vardir, oyle olmaz boyle olur falan diye, muhakkak olacaktir ne de olsa cikisi bizim topraklardan degildir ve bende eminim ki gercegi de cok guzeldir.
Daha oncesin de kedi dili ile yapilanini yemistim Turkiye de iken fakat burda ole bir sey mevcut olmadigindan kekli olanini yapmak istedim, kekini de kendim hazirladim, su an dolapta soguma asamasinda yemek icin hazirlandiginda resmini de cekip sizlerle paylasacagim insallah.
Herkese sevgilerimi gonderiyorum birer dilim tiramisu ile birlikte :) afiyet olsun.
Daha oncesin de kedi dili ile yapilanini yemistim Turkiye de iken fakat burda ole bir sey mevcut olmadigindan kekli olanini yapmak istedim, kekini de kendim hazirladim, su an dolapta soguma asamasinda yemek icin hazirlandiginda resmini de cekip sizlerle paylasacagim insallah.
Herkese sevgilerimi gonderiyorum birer dilim tiramisu ile birlikte :) afiyet olsun.
MALZEMELER:
Kek Icin:- 4 yumurta
- 4 kahve fincani seker
- 4 kahve fincani un
- 2 yemek kasigi kakao
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 2 yemek kasigi kadar siviyag
- 2.5 su bardagi sut
- 2 yumurta sarisi
- 4 yemek kasigi seker
- 4 yemek kasigi un
- 1 paket labne peyniri
- 1 su bardagi ilik sut
- 1 tatli kasigi seker
- 1 tatli kasigi granul kahve (nescafe)
- 2 yemek kasigi kakao
HAZIRLANISI:
- Oncelikle kekimizi hazirliyoruz, yumurtalari kopurene kadar cirpip ardindan sekeri ekleyerek mikserle sekerler eriyene kadar cirpiyoruz, ardindan (kakao,un, kabartma tozu, vanilyayi karistirarak) bu kati karisimlari ekleyip karistiriyoruz ve isitilmis olan firinda pisirmeye birakiyoruz, normal kek gibi kurdani batirinca temiz cikana kadar.
- Kekimiz piserken kremasini hazirlayalim, yumurta sarilarini cirparak ununu, sekerini ekliyoruz ve yavas yavas sutunu de karistirarak ekliyoruz, diger malzemelerini de kattiktan sonra ocakta muhallebi kivamina gelene kadar pisiriyoruz, puturlesmemesine dikkat edelim.
- Muhallebi kivamina geldikten sonra sogumaya birakiyoruz, soguduktan sonra icerisine labne peynirimizi ekleyip mikserle guzelce yediriyoruz.
- Pisen kekimiz soguduktan sonra ikiye keserek oncelikle alt parcasinin her kismini vermis oldugum karisimla islatiyoruz, arasina kremamizi da dokuyoruz ve uzerine diger kek parcasini kapatip o parcayida ayni sekilde islatiyoruz.
- Islem bitincede uzerine kakaomuzu eleyip dolapta sogumaya birakiyoruz.
Yorumlar