Ana içeriğe atla

Tiramisu

Tabii ki de hepimizin bildigi gibi bu guzel tatli tiramisu uzerine cok tartismalar yorumlar vardir, oyle olmaz boyle olur falan diye, muhakkak olacaktir ne de olsa cikisi bizim topraklardan degildir ve bende eminim ki gercegi de cok guzeldir.
Daha oncesin de kedi dili ile yapilanini yemistim Turkiye de iken fakat burda ole bir sey mevcut olmadigindan kekli olanini yapmak istedim, kekini de kendim hazirladim, su an dolapta soguma asamasinda yemek icin hazirlandiginda resmini de cekip sizlerle paylasacagim insallah.
Herkese sevgilerimi gonderiyorum birer dilim tiramisu ile birlikte :) afiyet olsun.

MALZEMELER:

Kek Icin:
  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincani seker
  • 4 kahve fincani un
  • 2 yemek kasigi kakao
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 2 yemek kasigi kadar siviyag
Kremasi Icin:
  • 2.5 su bardagi sut
  • 2 yumurta sarisi
  • 4 yemek kasigi seker
  • 4 yemek kasigi un
  • 1 paket labne peyniri
Keki Islatmak Icin:
  • 1 su bardagi ilik sut
  • 1 tatli kasigi seker
  • 1 tatli kasigi granul kahve (nescafe)
Uzeri Icin:
  • 2 yemek kasigi kakao

HAZIRLANISI:

  • Oncelikle kekimizi hazirliyoruz, yumurtalari kopurene kadar cirpip ardindan sekeri ekleyerek mikserle sekerler eriyene kadar cirpiyoruz, ardindan (kakao,un, kabartma tozu, vanilyayi karistirarak) bu kati karisimlari ekleyip karistiriyoruz ve isitilmis olan firinda pisirmeye birakiyoruz, normal kek gibi kurdani batirinca temiz cikana kadar.
  • Kekimiz piserken kremasini hazirlayalim, yumurta sarilarini cirparak ununu, sekerini ekliyoruz ve yavas yavas sutunu de karistirarak ekliyoruz, diger malzemelerini de kattiktan sonra ocakta muhallebi kivamina gelene kadar pisiriyoruz, puturlesmemesine dikkat edelim.
  • Muhallebi kivamina geldikten sonra sogumaya birakiyoruz, soguduktan sonra icerisine labne peynirimizi ekleyip mikserle guzelce yediriyoruz.
  • Pisen kekimiz soguduktan sonra ikiye keserek oncelikle alt parcasinin her kismini vermis oldugum karisimla islatiyoruz, arasina kremamizi da dokuyoruz ve uzerine diger kek parcasini kapatip o parcayida ayni sekilde islatiyoruz.
  • Islem bitincede uzerine kakaomuzu eleyip dolapta sogumaya birakiyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayirli Ramazanlar

Sukurler olsun bir ramazan ayina daha ulasmis bulunuyoruz, bu ayin tum insanlara hayir getirmesini temenni ederim, insallah bu ayla gelen guzellikler bizi , bizde bu guzellikleri terk etmeyiz, elimizde - kalbimizde tutmayi basarabiliriz. Tahminimce su anda da oruc rehaveti cokecek bloglara :) yada en azindan bana zaten bana coken rehabet kalkamiyor bir turlu uzerimden, o nedenle cokecegide cok net :) 30 40 derece sicaga gogus germek oruclu halde hicte kolay olmuyor tahmininizce, ama seviyorum bu ayi. Tekrar tum guzellikler gonlunuzden eksilmesin diyerek sevgilerimi gonderiyorum herkese.

Cikolatali Puding

MALZEMELER: 4 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı kakao 4 yemek kaşığı şeker 4 su bardağı süt 1oo gr kahve aromalı çikolata HAZIRLANISI: Küçük bir tencereye çikolata hariç tüm malzemeyi koyalım ve soğukken karıştıralım. Orta hararetli bir ateşte pudingimizi sürekli çırpma teliyle karıştırarak pişirelim. Kaynama noktasına yaklaşırken çikolatalarımızı küçük küçük kırıp içerisine atalım ve iyice karıştırarak eritelim. Puding kıvamı koyulaşınca ateşten alalım ve çırpma telimizle 5 dakika havalandırarak devamlı çırpalım. Ardindan dilerseniz kadehlere bolerek dilerseniz icerisine biskuvi koyarak iki katli yaparak borcama yayabilirsiniz.
KOKULUTAŞ KAPI SÜSLERİ..