Ana içeriğe atla

Sabah Programlari

Ulkemizin aglayan yuzleri oyle bir ortaya cikti ve de oyle bir reyting malzemesi oldu ki sormayin gitsin, eliniz kumandanin hangi kanal numarasina basarsa karsiniz da bir aglayan insan, ya kocasi aldatmis, ya karisi aldatmis, ya kizi evden kacmis, hele ki son zamanlarda birilerinin birilerini hunharca oldurmesi soz konusu ki sanirim ayri bir konuya deginmek gerektiriyor.
Ulkemizde gercekten insanlarin yasamlari bu kadar acilarlami dolu? yada bu caresizliklere sebep olan seyler neden bu kadar cogaldi? neden her yerde birileri birilerinin canini acitiyor ve neden bir yerler de birileri bunlari alip desifre ediyor, kimsenin kacan kocasini geri getirmiyor programlar, giden gitmis zaten, peki ya gitmis mi? gonderilmis mi? Bu topraklar uzerinde yasayan hicmi mutlu insanlar yok, neden hep maddi durumu dusuk insanlar da bunca acilar yasaniyor? Neden su parasizlik hep acilar getiriyor? Bir insanla evleniyorsunuz, ya basinda bunu biliyorsunuz yada sonradan cikiyor 'maddi sikinti' peki neden zora katlanamayan taraf biyerlere cekip gidiyor, neden kaldiramayacaginiz yukumluluklerin altina girip ardindan hic gunahi olmayan colugunuza cocugunuza acilar yasatiyorsunuz, insanlar da bulunan su 'vicdan' unsuru yasam icin en gerekli maddelerden biri olsa gerek, 'kendi hayatini kurtarmak icin cekip giderken, yol arkadasini neden yarida birakirsin?'
Basta da bahsettigim gibi hele bu olumler, cinayetler, analarin babalarin yureklerine dusen korlar, bir insanin canini baska bir insan hangi hakla alabilir? Bu hakki kimseye veren yok bu yeryuzunde yuce Rabbimiz bile. Iclerde biriken bu hirs, 18- 19 yaslarinda ki cocuklar nasil bir ruh haline burunup bir can alabilir ustelik 'vahsice' arkadasliklar vardi bizim bildigimiz, dostluklar, komsuluklar vardi, insanlarin birbirine guvenerek yedikleri ekmekler vardi, ici bozuk bu insanlar yuzunden artik, yobaz, kimsenin kimseye selam vermedigi, herkesin birbirinden suphe duydugu, iclerde hep kinlerin bulundugu bir insanlik haline mi gelmeliyiz artik, sizler yuzunden bizler, insanligimiza bir daha donup bakmak zorundamiyiz? Sizlere bakarak bizler cocuklarimizi hangi kriterlere gore yetistirmeliyiz?
Ey siz televizyon yapimcilari, bir cogunuz insanlari tutup televizyonlar da aglatip sozde kelimeler sarfetmeyi gorev bilirken, acaba sesinizi gercekten cikartmaniz gereken yerlerde nerelere sakliyorsunuz yuzlerinizi, Ve ey biz dort gozle o program saatlerini kollayan insanlik, ibret alip hayatimiza yon vermek icin mi bekliyoruz, yoksa karsina gecip bos gozlerle izlemek icin mi?
Hep umut ediyoruz hep umit ediyoruz, insallah bir gun uygulamaya da geceriz ve 'bahar' i sadece mevsim olarak bilmekten vazgeceriz...

Yorumlar

Yaşamkafe dedi ki…
Çok güzel yazmışsın Göknur..Bu proğramları ben de arasıra dehşetle izliyorum,hep ağlayan gözler,hep sızlayan analar...

İnşallah bahar tam manasıyla yüreklere geri döner....
Unknown dedi ki…
Amin insallah, gun geliyor ki, onlarla uzuluyoruz ama bazen kimilerinin yuzunden de kimlere inanacagimizi sasiriyoruz..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayirli Ramazanlar

Sukurler olsun bir ramazan ayina daha ulasmis bulunuyoruz, bu ayin tum insanlara hayir getirmesini temenni ederim, insallah bu ayla gelen guzellikler bizi , bizde bu guzellikleri terk etmeyiz, elimizde - kalbimizde tutmayi basarabiliriz. Tahminimce su anda da oruc rehaveti cokecek bloglara :) yada en azindan bana zaten bana coken rehabet kalkamiyor bir turlu uzerimden, o nedenle cokecegide cok net :) 30 40 derece sicaga gogus germek oruclu halde hicte kolay olmuyor tahmininizce, ama seviyorum bu ayi. Tekrar tum guzellikler gonlunuzden eksilmesin diyerek sevgilerimi gonderiyorum herkese.

Cikolatali Puding

MALZEMELER: 4 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı kakao 4 yemek kaşığı şeker 4 su bardağı süt 1oo gr kahve aromalı çikolata HAZIRLANISI: Küçük bir tencereye çikolata hariç tüm malzemeyi koyalım ve soğukken karıştıralım. Orta hararetli bir ateşte pudingimizi sürekli çırpma teliyle karıştırarak pişirelim. Kaynama noktasına yaklaşırken çikolatalarımızı küçük küçük kırıp içerisine atalım ve iyice karıştırarak eritelim. Puding kıvamı koyulaşınca ateşten alalım ve çırpma telimizle 5 dakika havalandırarak devamlı çırpalım. Ardindan dilerseniz kadehlere bolerek dilerseniz icerisine biskuvi koyarak iki katli yaparak borcama yayabilirsiniz.
KOKULUTAŞ KAPI SÜSLERİ..