Ana içeriğe atla

Beyaz Dilim Helva

Yapimi cok kolay yemesi cok lezzetli bir tarif, hele cay yaninda o unun agizda dagilmasi harika bir tat veriyor. Aslinda gercek adi saray helvasi, dileyenler uzerini antep fistigi ile susleyerek de servis edebilir. Fotograf makinamin pil sarz aletinde bir sorun oldugu icin resim cekemiyorum su an icin, sorun hallolunca ekleyecegim, yoksa suan dolapta duruyor bile:))

Simdiden afiyet olsun.



MALZEMELER:


  • 2 su bardagi un
  • 1 + ceyrek su bardagi pudra sekeri
  • 75 gr. margarin/tereyagi

HAZIRLANISI:

  • Unu derince bir tencerenin icine alarak kisik ateste surekli karistirarak 20-30 dakika kadar rengi degismeden kavuruyoruz, kavruk koku gelmeye basladiginda zaten anlasilacaktir. Yanliz rengini degistirmemeye dikkat edin.
  • Kavrulan unu cok derin olmayan (yapacagimiz kap icine kare borcamlar olabilir) kap icerisine aliyoruz, biraz ilinmasini bekliyoruz yanliz cok sogutmayin diger malzemelerin karismasi icin, ilindiktan sonra pudra sekerini eleyerek unun icerisine koyuyoruz, ardindan erimis olan margarini de ekliyoruz ve elimizle iyice birbirine yedirerek yogurmaya basliyoruz, ellerimiz biraz yaniyor bu asamada sinirlenip kizabiliyoruz bazen :)
  • Tum malzemeler karistiktan sonra bu karisimi elimizle iyice bastirarak kabimizin dibine duz sekilde yayiyoruz duzluyoruz, sert bir sekilde iyice bastirmali kalip gibi yapmaliyiz.
  • Servis asamasinda kolay olmasi icin yavasca baklava seklinde dilimleyip buzdolabinda 4 -5 saat dondurup birbirine iyice yapismasini bekledikten sonra servis yapabiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayirli Ramazanlar

Sukurler olsun bir ramazan ayina daha ulasmis bulunuyoruz, bu ayin tum insanlara hayir getirmesini temenni ederim, insallah bu ayla gelen guzellikler bizi , bizde bu guzellikleri terk etmeyiz, elimizde - kalbimizde tutmayi basarabiliriz. Tahminimce su anda da oruc rehaveti cokecek bloglara :) yada en azindan bana zaten bana coken rehabet kalkamiyor bir turlu uzerimden, o nedenle cokecegide cok net :) 30 40 derece sicaga gogus germek oruclu halde hicte kolay olmuyor tahmininizce, ama seviyorum bu ayi. Tekrar tum guzellikler gonlunuzden eksilmesin diyerek sevgilerimi gonderiyorum herkese.

Cikolatali Puding

MALZEMELER: 4 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı kakao 4 yemek kaşığı şeker 4 su bardağı süt 1oo gr kahve aromalı çikolata HAZIRLANISI: Küçük bir tencereye çikolata hariç tüm malzemeyi koyalım ve soğukken karıştıralım. Orta hararetli bir ateşte pudingimizi sürekli çırpma teliyle karıştırarak pişirelim. Kaynama noktasına yaklaşırken çikolatalarımızı küçük küçük kırıp içerisine atalım ve iyice karıştırarak eritelim. Puding kıvamı koyulaşınca ateşten alalım ve çırpma telimizle 5 dakika havalandırarak devamlı çırpalım. Ardindan dilerseniz kadehlere bolerek dilerseniz icerisine biskuvi koyarak iki katli yaparak borcama yayabilirsiniz.
KOKULUTAŞ KAPI SÜSLERİ..